fbpx

За хвилину до опівночі… приготуйте ег-ног

За хвилину до опівночі… приготуйте ег-ног

Річ у тому, що завтра, 24 грудня, світ (принаймні, якась його частина) відзначає День ег-нога. Ніколи не чули? Розповідаємо! 

Ег-ног — це коктейль на основі яйця, молока та прянощів, особливо популярний у період різдвяних свят в Європі, Англії, США та Латинській Америці. Такий собі пряний гоголь-моголь — доречний з додаванням алкоголю. 

За хвилину до опівночі… приготуйте ег-ног 1

Для класичного ег-ногу вам знадобиться: 

  • 400 мл молока або вершків жирністю 10%
  • 2 курячих яйця
  • 2 столових ложки цукрової пудри
  • дрібка меленого мускатного горіха та ваніліну
  • паличка кориці

Відокремте яєчні жовтки, вилийте жовтки в блендер, додайте цукор і ванілін, добре збийте. Перелийте суміш в каструлю, додайте молоко або вершки, перемішайте. Додайте корицю. Поставте каструлю на маленький вогонь і потримайте 15 хвилин, постійно помішуючи (напій ні в якому разі не можна доводити до кипіння). Зніміть коктейль з вогню і продовжуйте помішувати ще 2 хвилини. От і все! Можете насолоджуватись присмаком свята в теплому або холодному варіанті. 

За хвилину до опівночі… приготуйте ег-ног 2

А якщо ви все ж бажаєте вдосконалити напій, можете додавати до нього бренді, ром, віскі, бурбон, чи навіть суміш з улюбленого алкоголю, як це роблять в США чи Канаді.  

До Нового року залишилось 8 днів! Треба себе чимось порадувати! 

Читай нас в Google News
Підписатися
23-59