За хвилину до опівночі… навчись зберігати чай

За хвилину до опівночі… навчись зберігати чай

Осінні вечори сприяють поповненню запасів складників зігріваючих напоїв, серед яких чай стоїть на особливому місці. Щоб на смак він насправді нагадував напій імператорів, а не позавчорашній компот, запам’ятай кілька правил зберігання чаю. 

1.    Температура зберігання. Це важливий фактор, адже він впливає на процес окислення чаю, а отже на смакові якості. Чорний зберігаємо в темному приміщенні з кімнатною температурою, а от ніжні білі та зелені чаї більше люблять прохолоду – +2-10 градусів. А деякі особливо вибагливі сорти взагалі захочуть до холодильника. 

2.    Вологість. Тут все, здавалось би, просто. Вологість, особливо на пару з підвищеною температурою, сприяє швидкому розвитку плісняви. А чай з пліснявою, погодься, так собі варіант. 

3.    Ємність для зберігання. Не фабричне упакування, не пластик, не жерсть. Ідеальна тара – скляна чи фаянсова банка з герметичною кришкою.

23-59