За хвилину до опівночі… навчись їсти брускету

За хвилину до опівночі… навчись їсти брускету

Нічого складного. Скоріше навпаки. Якщо раніше ти, намагаючись дотриматися усіх правил етикету, пробувала їсти брускету приборами, розслабся. Брускета – традиційна простонародна закуска центральної Італії. Умбрія, яку прийнято вважати батьківщиною цієї страви, найбідніший та найпростіший італійський регіон. Тамтешні жителі не могли дозволити собі викинути підсохлу чіабату, і щоб просто не їсти сухарі, вигадали «реанімувати» їх за допомогою оливкової олії та часнику, підсмажуючи все це добро на вугіллі. Тож історично, ніяких виделок та ножів брускета не потребувала. Та й зараз не потребує. Натомість з задоволенням «прийме на себе» подрібнені помідори, базилік, запечений перець, моцарелу, авокадо, оливки, креветки, севіче, баклажани, інжир і ще безліч всього. Непогана, до речі, ідея для завтрашнього сніданку, хіба не так?

23-59