Попри шалену критику соцмережі ТікТок за її інфантильний та інколи дещо безглуздий контент, слід зізнатись, що саме ця платформа відкрила світові новий кулінарний напрямок – прості лайфхаки для приготування таких страв, що раніше здавались непосильною задачею, якщо ви не майстерний кухар. Або ж закусок, до приготування котрих ви б самі ніколи не додумались. Чи фуд-шедеврів, які просто викликають захоплення своєю неймовірною подачею. Словом, ми пропонуємо не страждати через все ще зачинені заклади та розпочати новий карантинний тиждень з приготування найпопулярніших у ТікТок рецептів.
Піца-млинець

Здавалось би, домашня піца – це й так доволі проста у приготуванні страва, яка практично не потребує спеціальних складових, а навпаки, часто готується для того, аби позбутись залишків продуктів у холодильнику. Проте вічно зайняті мілленіали адаптували піцу у ще простіший варіант подачі, який не вимагає випікання – замість тіста для піци в основу страви рекомендується використовувати… млинець. Отже, слід приготувати тісто як на звичайні млинці, просто під час їх смаження у якості допінгу додати улюблені складові – томатний соус, сир, оливки, ковбасу та інші приправи, які ви зазвичай додаєте до піци. 10 хвилин на сковороді – і ви здивуєте своїх домашніх смачним сніданком.
3-інгредієнтне крем-брюле

Якщо вам здається, що такий десерт, як крем-брюле може підкорятися лише майстерним кондитерам, то поспішаємо вас здивувати – у соцмережах є своя версія рецепту, який вдасться навіть у тих, хто в житті не готував нічого складнішого за яєчню. Все, що вам знадобиться – дозволити морозиву розтанути, збити його з яєчним жовтком, запекти у духовці, а потім утворити хрустку скоринку за допомогою карамелізованого на сковороді цукру.
Тортілья з різними начинками

Мексиканський тоненький коржик тортілья зазвичай є основою для буріто – своєрідного рола з солоною чи м’ясною начинкою. Але тіктокери спростили мексиканський рецепт і пропонують не обмежувати себе рамками національної страви. За основу закуски вони беруть тортілью чи круглий лаваш, умовно поділяють його на 4 частини, кожну з яких наповнюють начинкою на свій смак – від авокадо, яйця та томатного соусу до сиру та арахісової пасти. Лайфхаком тут є надріз по лінії однієї частини – з краю до центру, який дозволяє скласти коржик у трикутник таким чином, що начинка не змішується між собою, а складається у окремі шари. Останній штрих – підсмажити тортілью в бутербродниці, грилі або на сковороді, аби всі інгредієнти трохи підтанули.
Стільникова паста

Один з найсвіжіших ТікТок-трендів – стільникова паста (або макаронний пиріг). Дехто також називає цю страву спрощеною версією лазаньї. В її основі – крупні круглі відварені попередньо макарони, які слід щільно викласти в круглу форму для запікання перпендикулярно поверхні – так, аби вони утворили порожні трубочки, схожі на бджолині стільники, які ми можемо наповнити сиром. Зверху цей пиріг заливається томатним соусом, шаром з м’ясного фаршу та сиром і відправляється в духовку!
Хліб-хмаринка

Цей гастрономічний шедевр полонить не стільки серця тих, хто цінує вишуканий смак, скільки тих, хто обожнює інстаграмні страви. Тому що повітряна, наче хмаринка, випічка в першу чергу виглядає ефектно! Серед інших її плюсів – лаконічність інгредієнтів, а також всього 5 хвилин на замішування тіста та 30 хвилин на запікання. Вам знадобляться яєчний білок, цукор та ванільний цукор, а також крохмаль. Ну і натуральний фарбник для спецефектів!
Протеїнова кава

Якщо минулої весни справжнім хітом у соцмережах була дальгона-кава, про яку ми неодноразово писали, то цього сезону ТікТок охопив тренд на новий напій – протеїнову каву чи просто проффі (від поєднання слів protein + coffee). Тут принцип простий – до улюбленої порції еспресо слід додати змішану з молоком протеїнову суміш. Спортивні ентузіасти, які за останній рік не мали можливості регулярно відвідувати спортзал, кажуть, що такий напій не лише додає бадьорості, а ще й допомагає м’язам не втратити свою пружність та й взагалі сприяє підтримці фізичної форми. Хоча… ми б цю тезу поставили під сумнів, адже дивлячись якою кількістю вершків, шоколаду та інших топінгів любителі кави прикрашають свою філіжанку, навряд напій може сприяти схудненню. Втім, виглядає він справді вражаюче!
Міні-млинці

Не те щоб ця страва дивувала смаковим різноманіттям, проте вона зачаровує своєю подачею – міні-млинці виглядають чомусь набагато апетитніше, миліше та фотогенічніше, аніж їхня повнорозмірна версія. Все що потрібно, аби повторити трюк – використати кондитерський мішок чи саморобний рукав для крема з пакету, аби сформувати тісто для млинців у малесенькі краплі, розміром з монету.
Веганська моцарелла

Вам не обов’язково бути веганом, аби вподобати смак сиру без сиру! Виявляється, веганську альтернативу звичній моцареллі не складно зробити навіть вдома. Щоправда, потрібно зібрати всі необхідні інгредієнти. Основою страви є замочений у теплій воді кешью, пудра агар-агар, яка забезпечує продукту тягучу желейну консистенцію. Інгредієнти слід змішати у блендері, додавши сіль, лимонний сік, крохмаль тапіоку, часниковий порошок. Суміш потрібно проварити в каструлі протягом 5-10 хвилин (хоча дехто запікає її в духовці). А готовий продукт помістити в миску та поставити охолоджуватись в холодильник.
Хліб з морозива

Для тих, хто любить ласувати морозивом з приводом і без є чудовий варіант, як солодощі інтегрувати у хліб! Найкраще у цьому рецепті те, що в оригіналі він складається всього з двох інгредієнтів – власне морозива та борошна для випікання, яке можна придбати в багатьох магазинах та на iHerb. Можна використовувати і звичайне борошно, але тоді до нього потрібно буде додати ще розпушувач та сіль, аби ваш хліб піднявся при запіканні, а не збився в клецок. Запікати в духовці 40 хвилин – і вуаля! Випічка до чаю готова.
Чашка пирога

Пиріг, який потрібно запікати – увага! – 1 хвилину. І навіть не у духовці, а у мікрохвильовій печі. Хіба не про такий десерт ми завжди мріяли? Ви просто у чашці замішуєте необхідні інгредієнти – розтоплене вершкове масло, цукор, молоко, борошно для запікання, какао та інші опційні складові – такі як нутелла, кориця, мед чи ягоди, наприклад. Далі поміщаєте чашку в мікрохвильову піч – і все, вважайте себе кондитером-винахідником!
Читайте також: Круафля – десерт-гібрид, який легко приготувати вдома