Віртуальна подорож: Instagram-акаунти, присвячені Італії

Віртуальна подорож: Instagram-акаунти, присвячені Італії

Спекотні італійські канікули на фоні архітектурних пам’яток Риму, острова Капрі, узбережжя Амальфі, озера Комо та омитих Адріатичним морем білосніжних містечках Апулії – звичний маршрут для туристичних ентузіастів. Проте цьогоріч коронавірус зламав усі плани подорожувальників і про засмагу на італійських пляжах можна лише мріяти. Але ми, як справжні оптимісти, віримо, що за кілька місяців зможемо відвідувати незнайомі куточки світу та ширити в соціальних мережах фото з наймальовничіших локацій. Тому поки що надихаємось оригінальними акаунтами про Італію, та відмічаємо точки, куди попрямуємо одразу по закінченню карантину. 

@italiait

Офіційний акаунт туристичної Італії закохує у себе з першого погляду. Тут знайдуться локації для тих, хто жодного разу не був у залитій сонцем країні, й для тих, хто вже добре знайомий з Італією. Яскраві світлини та коротка довідка про визначні місця і живописні краєвиди, серед яких долина Валле-д-Ітріа, гірськолижний курорт Монте-Бондоне, пляж Кастелламмаре-дель-Гольфо, комуна Баркі та інші, стануть чудовою шпаргалкою та мудбордом, аби скласти маршрут відпустки, як тільки відчиняться кордони. 

@neumarc 

Письменник Трумен Капоте казав: «Побувати у Венецїї – все одно, що з’їсти цілу коробку шоколадних цукерок з алкогольною начинкою». Посмакувати п’янкий присмак в теперішніх умовах можна, якщо підписатися на акаунт італійського фотографа Марко Джаджіо, який фотографує Венецію у найромантичніших ракурсах, незалежно від погоди, пори року чи натовпу туристів. 

@julskitchen 

Неповторнішими за італійські пам’ятки можуть бути лише італійські страви. Це стає очевидним, як тільки ви зазирнете в акаунт тосканського фудблогера та автора кулінарних книг Giulia Scarpaleggia. Тут вона не лише демонструє апетитні страви, на кшталт рікотти зі шпинатом та томатним соусом, тарта з артишоками, тальятелле, пасти з м’ясними кульками, але й ділиться власними аутентичними лайфхаками у рецептах. 

View this post on Instagram

[A salad is born] In a notebook, I started sketching a map to get to the salad I had in mind, of which I could picture the tactile, gustatory and olfactory sensations rather than the actual ingredients. In short, I knew what I wanted, but I still had to understand how to get there. The starting ingredient is Del Colle’s Sfiziosa Antichi Cereali, a mix of buckwheat, ancient grains – such as farro, basmati rice and barley – and yellow and green lentils. I wanted to combine this mix of pulses and grains with a seasonal vegetable. March is the month of artichokes, a portentous vegetable, a flower in bud actually, which lead us from winter to spring. I chose a gentle cooking, poaching the artichokes in acidic water, with aromatic herbs, lemon and a little olive oil just to give the artichokes a rounder taste. From here, everything began to revolve around a base of legumes, cereals and artichokes. Aromatic herbs such as thyme, fresh oregano and mint – the only herbs that are growing in the garden now -, a quick improvised green sauce made with parsley, capers and extra virgin olive oil as a dressing. Some fresh and crisp celery, to add crunchiness. I developed this recipe for #DelColle, you can find the new post following the link in bio. . P.S. Thank you so much for your warmest feedback to yesterday’s post. I’m going to answer to each one of you, you left us speechless (and buzzing with ideas!). . 🇮🇹 Italiano nel primo comento • • • • • #mycookingrepertoire #f52grams #realsimple #firstweeat #lifeandthyme #myseasonaltable #thenewstyle #saveurmag #foodstyling #foodandwine #foodphotography #f52green #myopenkitchen #thewayweeat #vegansalad #eatyourgreens #carciofogram #artichokeseason

A post shared by Giulia Scarpaleggia (@julskitchen) on

@anamericaninrome 

Авторка цього акаунту переїхала до Італії у 2010 році, завдяки чому їй вдається помічати деталі, які місцевим жителям здаються буденністю. Погода, архітектура, транспорт, традиції та святкування, дозвілля, гастрономія та особливий смак до життя – те, що неймовірно атмосферно блогерка описує на сторінці. 

@saverome 

Якщо ви завсідник музеїв, замків, храмів та інших пам’яток з багатовіковою історією, тоді вам точно потрібно підписатись на цей акаунт. Тут наочно показано, чому мільйони людей по всьому світу знаходять натхнення у могучій та легендарній культурі Риму. 

@notmynonni 

Те, що італійці найстарша у Європі нація, за останні кілька місяців чули усі ЗМІ світу. Нажаль, це стало однією з причин того, що пандемія найболючіше вдарила по Італії. Але саме тут стиль життя пенсіонерів – це окрема методичка по тому, як потрібно жити, аби пенсія не здавалась нудною. І акаунт детально це демонструє: жваві бабці та поважні дідусі насолоджуються прогулянками на узбережжі, грають в шахи, пліткують, ходять в музеї, читають газету за чашкою кави вранці, катаються на велосипедах, відвідують ресторани та проводять вечори в танцювальних клубах. Дивлячись на них, припиняєш боятися похилого віку. 

@cucinadigitale

Цей атмосферний акаунт належить блогерці Ніколь Дрейк, яка зламала усі стереотипи про красиве та успішне життя. Річ у тому, що дівчина покинула все, що її тримало у штаті-мрії Каліфорнія та більше десяти років тому переїхала в Рим, де тепер споглядає життя через об’єктив камери, катається на велосипеді та ніяк не розпрощається зі своїми зношеними кедами Chuck Taylor All-Star. Своїх підписників вона знайомить з Римом через маленькі деталі, за якими безпомилково можна впізнати Італію: візерунки на стінах будівель, кошик з вином для пікніку, старі велосипеди, що чекають на своїх власників на порожніх вуличках, компактні автівки, припарковані в крихітних куточках міста, одяг, що сушиться на мотузці прямо під вікном. З усіх цих фрагментів можна скласти для себе цілком чесне враження про країну. 

@pastagrannies

Домашня паста, створена руками бабці, котрій унікальний рецепт передався крізь покоління – типова італійська страва, яка для людей похилого віку перетворюється у справжнє хобі. Цей іронічний акаунт якраз збирає подібні історії, розповідаючи про бабусь, які навіть у 96 років можуть показати майстер-клас з приготування запашної італійської пасти. 

@whatitalyis 

Цей акаунт розповідає про Італію крізь призму конкретних місць та людей. Кожен знімок – це маленька оповідь або коротка цитата устами італійця про те, чому він живе в цій країні. А знімки, що захоплюють подих, розкривають місця, до яких обов’язково потрібно потрапити хоча б раз у житті. Причому це можуть бути як мальовничі селища у провінції, так і архітектурні інсталяції, мало відомі масовому туристу. 

@uffizigalleries

Ми вже розповідали, що найбільший вплив з усіх карантинних трендів на нас справив флешмоб #мистецтвовдома, який дав змогу не просто повеселитись, одягаючи домашніх у героїв визначних картин, але й освіжити знання у сфері живопису. Тому якщо ви вже передивились нашу підбірку фільмів про картини, радимо підписатись на акаунт, присвячений спадку італійських художників. Під кожним твором мистецтва можна дізнатись не лише його назву, але й історію написання.  

View this post on Instagram

Nel 1504 per le strade di Firenze si potevano incontrare: Leonardo, Michelangelo, Raffaello. Tre uomini straordinari sotto lo stesso cielo. Una congiuntura astrale senza precedenti che riscrisse per sempre la storia dell’arte. Un miracolo accaduto in un luogo e in un tempo preciso. Leonardo e Michelangelo, di sangue toscano, si sfidavano in singolar tenzone sulle battaglie di Anghiari e Cascina, in #PalazzoVecchio; il giovanissimo Raffaello appena arrivato a Firenze, li contemplava ammirato, assorbendo nuovi linguaggi. Tentando, in pittura, di metter pace ad ogni conflitto. Ecco la vita di tre grandi artisti in numeri. #LeonardodaVinci (Anchiano-Vinci 1452 – Amboise, 1519) — 67 anni di vita #MichelangeloBuonarroti (Caprese, 1475 – Roma, 1564) —- 89 anni di vita #RaffaelloSanzio (Urbino, 1483 – Roma, 1520) –—- 37 anni di vita #Raffaello500 #RaffaelloInMostra • 🌎E N G: In 1504 through the streets of Florence you could meet: Leonardo, Michelangelo, Raffaello. Three peerless men under the same sky. A unique conjuncture of stars that re-wrote the history of art forever. A miracle occurred in a specific place and in a specific time as well. As typical hot-tempered Tuscan men, Leonardo and Michelangelo challenged each other to a duel in realizing the battles of Anghiari and Cascina respectively in Palazzo Vecchio. Just arrived in Florence, young Raphael admired them absorbing new languages and trying to pictorially overcome any conflict. Here is the life of three great artists in numbers. Leonardo da Vinci (Anchiano-Vinci 1452 – Amboise, 1519) — 67 years Michelangelo Buonarroti (Caprese, 1475 – Rome, 1564) —- 89 years Raffaello Sanzio (Urbino, 1483 – Rome, 1520) –—- 37 years

A post shared by Gallerie degli Uffizi (@uffizigalleries) on

23-59