Якщо ви думали, що шоколадкою вас вже не здивуєш, майстри із Швецарії змогли б з цим посперечатись. Адже вони розробили солодощі, що переливаються усіма кольорами веселки.
Спеціально до Всесвітнього дня шоколаду, що відзначали 11 липня, швейцарські вчені створили новий вид шоколаду — веселковий. А особливість його у тому, що для подібного ефекту вони не використовували ніяких хімічних домішків.
Інженерам із Швейцарської вищої технічної школи в Цюріху вдалось нанести на шоколад мікроскопічний візерунок, що відображає і заломлює світло. Завдяки цьому і з’являється переливчасте райдужне забарвлення.

Придбати такий шоколад поки що неможливо, але вчені вже подали заявку на патент і ведуть переговори з декількома компаніями, що потенційно можуть його виготовляти.