У країні, що відома приготуванням найсмачнішого шоколаду, це мистецтво виходить на новий рівень. Тепер тут створюють солодощі з використанням сучасних технологій. А саме – 3D-друку.
Модернізувати виробництво вирішила компанія Barry Callebaut, що поставляє шоколад корпорації Nestle. Для того, щоб удосконалити процес, спеціалісти розробили 3D-принтер. Завдяки цьому приладу, прискорюється процес темперування шоколаду, під час якого кристалізується масло какао і виріб стає хрустким.

Тепер приготування будь-яких шоколадних фігур займає набагато менше часу. Крім того, принтер дає можливість виробляти цукерки оригінальної форми автоматично, а раніше це можна було зробити лише вручну. Наразі унікальний шоколад компанія виробляє тільки на замовлення, але в майбутньому планує випускати портативні 3D-принтери для всіх бажаючих.

«Мати вдома друкарську машину, завдяки якій можна надрукувати з шоколаду все, що завгодно – прекрасна ідея. Ми це ще не реалізували, але у нас є для цього всі можливості», – зазначив голова відділу іновацій компанії Пабло Перверсі.
