Солодке життя: головні тренди в оформленні тортів

Солодке життя: головні тренди в оформленні тортів

Незважаючи на кольорове листя, що радує наш погляд, новорічні свята невпинно наближаються. В той період у багатьох з’являється більше натхнення на кулінарію та зокрема приготування десертів. Пропонуємо підготуватись до святкових днів заздалегідь та знайти модну та цікаву альтернативу «Празькому» чи «Медовику».

Із «розломом»

На зміну «голим» десертам та тортам, що повністю вкриті мастикою, прийшли більш екстравагантні десерти. Тренд, що називається «Fault line cakes» — це мода на торти з лінією розлому, яку можна декорувати будь-якими способами. Саме так виглядає витончена недосконалість у світі кондитерського мистецтва.

Наполовину покриті

Інший різновид попереднього тренду, коли мова йде про навмисно недосконале оформлення. Це торти, що наполовину покриті мастикою і виглядають, наче десерт в солодкій обгортці. Справжній витвір мистецтва! 

Корисний вибір

Майстерність кулінарів не знає меж, і в світі, де все більш модним стає дотримання здорового способу життя, вже давно є окрема класифікація корисних десертів. Такі смаколики виробляють без цукру, лактози, глютену та штучних барвників, а виглядають вони не менш апетитно, ніж ваш улюблений класичний чізкейк чи «Наполеон».

Тонкі коржі

Мінімалізм є актуальним не тільки в одязі та дизайні інтер’єрів. Ця стилістика має багато прихильників і серед кондитерів. Замість високих багатошарових тортів, що люблять замовляти на весілля та інші гучні свята, експерти радять звернути увагу на низькі та лаконічні десерти. Наприклад, чізкейки, які виглядають витончено за рахунок своєї форми та декору.

Текстурні 

Ще одна знахідка для тих, хто не любить гладкі та класичні десерти — торти з цікавою текстурою, яку отримують за допомогою масляного крему. Зробити таку поверхню можна як недбалими штрихами, так і акуратної форми, що нагадує листя чи пір’я. 

Формат міні

Дивлячись на такий десерт, можна припустити, що це тістечко, але це повноцінні торти невеликого розміру. Такі ласощі стали дуже популярними в Кореї, після чого завоювали прихильників у всьому світі. Адже не завжди щоб приготувати смачно, потрібні кілограми інгрідієнтів. 

Гіперреалістичні

З солодких інгредієнтів можна приготувати не тільки апетитні десерти, адже деколи страва є взагалі не тим, чим здається на перший погляд. Саме такий трюк лежить в основі цієї кондитерської тенденції, коли торти схожі на іншу страву чи предмет. І на вигляд це може бути як паста, так і коробка чи пляшка шампанського.

Металік 

Футуристичний дизайн давно користується популярністю серед дизайнерів, а цього року трендом стали ще й десерти в такому стилі. Золоті, мідні чи сріблясті — торти можуть сяяти по-різному, але у будь-якому випадку вони зацікавлять та привернуть увагу будь-кого.

23-59