Що приготувати на Великдень: 10 варіантів святкових десертів

Що приготувати на Великдень: 10 варіантів святкових десертів

Ніхто з нас не очікував, що цього року доведеться святкувати Великдень вдома, пропустити похід до церкви та загалом переглянути сімейні традиції. Проте задля нашої ж безпеки потрібно підлаштуватись під нові реалії, дотримуватись правил карантину і не сумувати. Так, ми не маємо змоги скласти святковий кошик для освячення з пасками, крашанками та іншими смаколиками. Проте у нас є більше часу, щоб повправлятись у кулінарному мистецтві та спробувати здивувати рідних не лише красиво прикрашеними традиційними пасками, але й більш незвичними великодніми десертами.

Булочки-bunny

Що приготувати на Великдень: 10 варіантів святкових десертів 1

Розпочніть у своїй родині нові традиції святкування Великодня, особливо зараз, коли підтримка близьких та їхні посмішки буквально підіймають імунітет. Пропонуємо розбавити традиційні страви веселими булочками у формі кролика або, як його називають в англомовних країнах “bunny” – постійного героя великодніх свят. Більше того, зроблені з хлібного тіста, вони прості у приготуванні, тому діти можуть допомогти вам скрутити їх у милу форму пасхального кролика. Фінальним штрихом стане пухнастий хвостик, змочений у кокосовій стружці. 

Рецепт: realfood.tesco.com

Паска-трайфл 

Що приготувати на Великдень: 10 варіантів святкових десертів 2

Трайфл – це класичний англійський десерт, який складається з різних шарів: фруктів, збитих вершків, заварного крему, желе та бісквітного тіста. Зараз, коли європейські ласощі набули широкої популярності в інших країнах, його всюди готують по-різному, вдосконалюючи склад інгредієнтів. То ж, якщо у вас залишились шматочки тіста після приготування булочок-bunny, ви запросто можете їх використати, аби приготувати пасхальний трайфл. Тут тісто, змочене у віскі, замінить бісквіт, а у якості фруктового шару чудово доповнить смак карамелізована груша. 

Рецепт: queen.com.au

Цитрусовий пасхальний пиріг 

Що приготувати на Великдень: 10 варіантів святкових десертів 3

Перетнули межу шоколадного безумства протягом карантину? Розуміємо! Тоді поекспериментуйте з цитрусовими смаками, які ідеально підходять для свіжої весняної випічки. Ідеальний пиріг для святкування Великодня – смачний та легкий бісквіт з м`якою цитрусовою глазур’ю, увінчаний цукатами та помаранчевими скибочками. Його повітряна текстура та не надто солодкий смак робить його функціональною стравою. Він може стати як закускою до святкового столу, так і основним десертом після насиченого обіду. 

Рецепт: realfood.tesco.com

Веганська паска-матча 

Що приготувати на Великдень: 10 варіантів святкових десертів 4

Кекс із матчі – новий спосіб перепрограмувати свої великодні традиції та поглянути на святковий стіл з іншого ракурсу. У святковий день прийнято збиратись за столом цілими поколіннями та не відмовляти собі у домашніх стравах. Проте матча-пиріг допоможе додати легкості та свіжості традиційному меню, якщо звичні інгредієнти замінити на веганські. Вам знадобиться: вівсяне борошно, соєве молоко, олія з виноградних кісточок, сік з лайма, порошок матча та пудра для випікання. 

Рецепт: moyamatcha.com

Шоколадне яйце з матча-мусом

Що приготувати на Великдень: 10 варіантів святкових десертів 5

Для справжніх фанатів матчі є ще один десерт, який можна взяти на олівець – яйце з шоколаду, наповнене мусом з матчі, кеш’ю, молока кеш’ю, кокосової м’якоті та какао-масла. Підійде усім прихильникам ЗОЖу – веганам, сироїдам, тим, хто дотримується палео-дієти та безглютенового харчування. 

Рецепт: greensofthestoneage.com

Паска-тірамісу 

Що приготувати на Великдень: 10 варіантів святкових десертів 6

Для любителів вишуканих десертів паска-тірамісу – ідеальний варіант, аби здивувати рідних на карантині. Хто сказав, що паска має обов`язково бути здобною випічкою? Цьогоріч слід остаточно переглянути великодні канони – не зламати їх, але модернізувати. Тому паска-тірамісу і онлайн-служба в церкві – те, з чого слід почати. До речі, якщо тірамісу у вас асоціюється з важким та приторним десертом, його також можна удосконалити, якщо виключити з рецепта маскарпоне та яйця. 

Рецепт: vku.life

Панеттоне-пудинг 

Що приготувати на Великдень: 10 варіантів святкових десертів 7

Італійський солодкий хліб, який прийнято подавати до великоднього столу, вже давно завоював серця та смаки прихильників випічки не тільки на своїй батьківщині. Тому цьогоріч кулінарні ентузіасти шукають більш незвичні рецепти, ніж класичний панеттоне. Наш фаворит – твіст панеттоне і масляного пудингу. Серед плюсів – швидке приготування, яке займає від 30 до 40 хвилин, так як серед інгредієнтів вже готові скибочки хліба чи панеттоне, які треба викласти на шар зі слив і заливати сумішшю для пудингу, приготованою з яєць та молока. 

Рецепт: freefromheaven.com

Панеттоне з джелато

Що приготувати на Великдень: 10 варіантів святкових десертів 8

Ще один незвичайний італійський дует – панеттоне з морозивом всередині. Ви можете заздалегідь приготувати пиріг на свій смак або ж купити готовий та самостійно наповнити його джелато. Технічно зробити це дуже просто – потрібно лише акуратно вирізати середину пирога та наповнити його солодкою начинкою, за бажанням додавши туди заморожених фруктів. Потім слід помістити панеттоне в холодильник, аби морозиво заново застигло, тоді його зручно нарізати скибками. Освіжаючий смак у сонячний день! 

Рецепт: prouditaliancook.com

Паска-брауні 

Що приготувати на Великдень: 10 варіантів святкових десертів 9

Великдень – це ідеальний привід побалувати свого внутрішнього шоколадоголіка. То чому б на свято не дозволити собі трохи більше, ніж зазвичай? Насичений торт з шоколадного тіста-губки, прикрашений хрусткою шоколадною стружкою у вигляді гнізда та міні-шоколадними яйцями дозволить поміркувати над нестандартними пасхальними сюжетами. 

Рецепт: realfood.tesco.com

Солодкі великодні яйця

Що приготувати на Великдень: 10 варіантів святкових десертів 10

Найменших членів родини зазвичай важко примусити з’їсти хоча б одну традиційну крашанку, не дивлячись на те, якими яскравими візерунками вона може бути розмальована. Тому для малечі є солодка альтернатива – десерт, схований у хрустку яєчну шкаралупу, яку діти будуть з радістю тріскати, аби дістатись до начинки. У вас, напевне, виникає лише одне питання: як зробити порожнім яйце, не поламавши шкаралупу? Насправді це просто: потрібно зробити шпилькою невеличкий отвір з одного боку і ще один крихітний – з іншого. Більшим отвором поверніть яйце до миски, а у менший сильно дмухніть, аби виштовхнути рідкий жовток. Далі слід промити яйце під гарячою водою та помістити великим отвором вниз у підставку для яєць. Так вони зможуть легко просохнути. А далі вже можете наповнювати їх начинкою на свій смак. 

Рецепт: realfood.tesco.com

23-59