fbpx

“Невже ми будемо їсти це?”: неочікувані гастротренди 2022 року

“Невже ми будемо їсти це?”: неочікувані гастротренди 2022 року

Якщо минулий рік був присвячений каві дальгона, грибам та іншій їжі, яка в період пандемії піднімала настрій та позбавляла депресії, то наступного року гастрономічні інсайдери обіцяють нас здивувати нечуваними раніше заморськими інгредієнтами та неочікуваними продуктами, що разбавлять прісний смак буднів. З усього не маленького списку, складеного кулінарними експертами, ми виділили кілька найбільш неочікуваних продуктів, які примусили нас здивуватись та переглянути звичне меню.

Гібіскус 

“Невже ми будемо їсти це?”: неочікувані гастротренди 2022 року 1

Так, вам не здалося! Тепер квітка гібіскуса офіційно має право прикрашати не лише ваш екстер’єр, а й доповнювати гастрономічне різнобарв’я продуктів. Його солодкий та терпкуватий смак, виявляється, чудово поєднується з ігристими та газованими напоями — від легких алкогольних коктейлів до  ароматизованої води і сидру. Проте найкмітливіші гурмани можуть розпізнати гібіскус і в закусках – пастах для хлібців та йогуртах. 

Юзу 

“Невже ми будемо їсти це?”: неочікувані гастротренди 2022 року 2

З шаленою популярністю у наших широтах азійської культури (привіт, корейські серіали), затребуваною стають й “фішки” азійської кухні. Наприклад, експерти прогнозують найближчим часом цікавість європейців до цитруса юзу, котрий в основному культивується в Японії, Кореї та Китаї. Цей фрукт має свіжий та тонізуючий смак — щось середнє між лаймом, лимоном та грейпфрутом. І використовується частіше не у десертах, а для підкреслення смаку супу, овочів, локшини та риби. 

Картопляне молоко 

“Невже ми будемо їсти це?”: неочікувані гастротренди 2022 року 3

Що ж, адепти здорового харчування та екологічних продуктів наступного року будуть ще більше перейматися рослинними альтернативами звичним смакам. Тому рослинне молоко виходить на новий рівень — ви не повірите, але тепер передові інфлюенсери будуть пропагувати у своїх інстаграмах не мигдальний чи соєвий напій, а картопляне молоко. Повірте, вже скоро ви пригадаєте наші слова. Запасаємось попкорном! 

Попкорн 

“Невже ми будемо їсти це?”: неочікувані гастротренди 2022 року 4

До речі, про попкорн. Здавалось би, чим може вразити фуді попкорн? Але карантинні місяці протягом минулого року дались взнаки і експерти пояснюють нову хвилю популярності попкорну зростом перегляду стрімінгових сервісів. Зрештою, варто зізнатись, що більшість часу на локдауні ми таки витратили не на самоосвіту, а на перегляд серіалів, які чудово поєднуються з попкорном. У 2022 році ця тенденція лише зростатиме, тому в меню буде не лише звичний попкорн у вигляді снеку, а й попкорн, як декор та додаток до інших страв –  від салатів до тортів. 

Селеновмісні продукти

“Невже ми будемо їсти це?”: неочікувані гастротренди 2022 року 5

Незважаючи на те, що з кожним роком медицина розвивається у фантастичних масштабах, люди по всьому світу страждають через постійно зростаючий страх перед раком. Саме з цієї причини й почався новий виток  популярності продуктів, багатих селеном. Це важливий мікроелемент, який відіграє велику роль у захисті організму від вільних радикалів, щоі викликають ризик різних онкологічних захворювань. Крім того, селен також відповідає за роботу щитовидної залози і захищає організм від різноманітних інфекцій. Тож можете навіть не чекати початку 2022 року — налягайте вже зараз на такі продукти, як бразильські горіхи, гриби та яйця. 

Морінга 

“Невже ми будемо їсти це?”: неочікувані гастротренди 2022 року 6

Ви могли не чути про цей суперфуд тільки якщо вам пощастило і ви не зіштовхувались у своєму житті з розладами харчової поведінки. Тому що в деяких колах морінгу наполегливо обговорюють протягом останніх 2-3 років, як продукт, який ВООЗ включив до списку тих, що допомагають боротися з недоїданням. Тому не дивно, що зараз морінга у вигляді пудрового порошку, що добувають з листя індійського дерева, зустрічається в десертах, протеїнових батончиках, шоколаді і навіть зернових сумішах. Серед особливостей морінги — її потужний вітамінний заряд: вона містить в 7 разів більше вітаміну С, ніж в апельсині, і в 15 разів більше калію, ніж у банані. 

Читай нас в Google News
Підписатися
23-59