Не злипнеться: 7 видів гарячого шоколаду, які звели з розуму весь інтернет

Не злипнеться: 7 видів гарячого шоколаду, які звели з розуму весь інтернет

Пам’ятаєте дальгона каву, яка набула приголомшливої популярності під час карантину, коли весь світ був на локдауні і ніхто не міг насолодитись улюбленими напоями із затишних кав’ярень? Так от, як і будь-які гучні інтернет-тренди, дальгона за останні півроку вийшла з моди. Тепер користувачі в інстаграмі та у тіктоку готують гарячий шоколад, який зігріває холодними вечорами та допомагає зняти стрес після важкого робочого дня. Ми знайшли найпопулярніші рецепти, на які підсіли навіть блогери-зожники. 

Збитий гарячий шоколад

Не злипнеться: 7 видів гарячого шоколаду, які звели з розуму весь інтернет 1

Магія кави дальгона, яку ми вже згадали, завдячувала супер збитій текстурі кави, яка надавала напою повітряного смаку. Збитий гарячий шоколад – це її двоюрідний брат: глибокий, темний, таємничий і, зрештою, смачний. Не дивлячись на те, що тіктокери вже надали набагато більше варіацій приготування гарячого шоколаду, аніж дальгони, основу напою все ж складають какао-порошок, жирні вершки та цукор! Всі ці три інгредієнти слід змішати та збити міксером, та залити цією пухнастою сумішшю склянку гарячого або холодного молока. Хіба існують ще простіші рецепти? 

Гарбузовий гарячий шоколад

Не злипнеться: 7 видів гарячого шоколаду, які звели з розуму весь інтернет 2

Якби смак осені потрібно було описати одним інгредієнтом, це однозначно був би гарбуз зі спеціями. Якщо ви любите памкін-латте, то ви просто втратите свідомість після ковтка гарбузового гарячого шоколаду. Для приготування напою потрібно змішати в каструлі молоко, спеції, гарбузове пюре, ваніль та білий шоколад, і проварити це все на середньому вогні. Не забувайте перемішувати рідину в процесі, аби інгредієнти добре змішалися між собою і не підгоріли. Коли суміш стане однорідною, а всі складові розтануть, зробіть фінальний штрих – додайте лікер (ідеально підійде гарбузовий, але можна й інший), щоб завершити частування з гарбузовим пирогом. Перевірено блогерами: цей напій зі шматком запашного пирога бездоганно пасує атмосферним осіннім ромкомам, на кшталт «Коли Гаррі зустрів Саллі». 

Гарячий шоколад «Мартіні»

Не злипнеться: 7 видів гарячого шоколаду, які звели з розуму весь інтернет 3

Є також хороша новина і для шанувальників мартіні – з вашого улюбленого напою можна приготувати декадентський шоколадний напій. І хоча він подається охолодженим, в його основі – гарячий шоколад, який надовго залишає приємний післясмак. Для приготування напою вам необхідно змішати какао-порошок і холодне молоко. Додайте трохи льоду, а потім прохолодний коктейль поєднайте з лікером Creme de Cacao, сиропом «Ірландський крем» та ванільною горілкою. Подавати рекомендується в келиху для мартіні. Кажуть, це ефективний рецепт, аби зняти стрес після важкого тижня та низки тривожних карантинних новин. 

Веганський гарячий шоколад

Не злипнеться: 7 видів гарячого шоколаду, які звели з розуму весь інтернет 4

Серед рецептів гарячого шоколаду, забороненого ЗОЖ-спільнотою, є дещо й для веганів. Ніяких секретних інгредієнтів – лише несолодке мигдальне та легке кокосове молоко, какао-порошок без цукру і чистий кленовий сироп у ролі природного підсолоджувача. Проваривши суміш на повільному вогні, в неї можна додати краплю екстракту ванілі. Такий напій не лише не порушить правила здорового раціону, а й допоможе розслабитись та краще спати, якщо випити горнятко ароматного шоколаду прямо перед сном. 

Білий гарячий шоколад

Не злипнеться: 7 видів гарячого шоколаду, які звели з розуму весь інтернет 5

Цілковитим ласунам припаде до смаку білий гарячий шоколад, який не лише занурює у насолоду, але й виглядає дуже фотогенічно, пасує до першого снігу та м’якої піжами. Змішайте молоко, шоколад та ваніль у невеликій каструлі. Готуйте на середньому слабкому вогні, періодично помішуючи, поки білий шоколад повністю не розтане. Але не дозволяйте йому закипіти! Зніміть з вогню і негайно подайте, поливши збитими вершками або зефіром за бажанням.

Гарячий шоколад «Тірамісу»

Не злипнеться: 7 видів гарячого шоколаду, які звели з розуму весь інтернет 6

Напій настільки близький до італійського десерту, що навіть містить усі традиційні інгредієнти тірамісу, такі як еспресо, коньяк та сир маскарпоне. Для приготування власне напою вам знадобиться 60 г напівсолодкого шоколаду, 1 столова ложка какао-порошку, 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю, 2 чайні ложки цукру, дрібка солі, 90 г еспресо, 30 г коньяку (або темного рому) та склянка цільного молока. Але це ще не все! Половина успіху належить топінгу, до якого входять 4 столові ложки маскарпоне, 1/2 склянки жирних вершків, 2 столові ложки цукрової пудри, 1/2 чайної ложки ванільного екстракту, дрібка солі, какао-порошок для напилення та печиво «Дамські пальчики». Присягаємось, немає нічого кращого, ніж занурення печива савоярді у шоколад під час перегляду вічної класики – ми, наприклад, фанати всього, де знімалась Одрі Хепберн. 

Гарячий шоколад «Нутелла»

Не злипнеться: 7 видів гарячого шоколаду, які звели з розуму весь інтернет 7

Цей дивовижний напій забере у вас лише пару хвилин та кілька інгредієнтів. Причому, швидше за все, у вас є всі складові на кухні прямо зараз. Тому похмурим сірим ранком не доведеться бігти у супермаркет в той час, коли не хочеться переодягати піжаму. Цей гарячий шоколад може бути найпростішим напоєм, який ви коли-небудь готували. Все, що потрібно – додати в каструлю нутеллу, шоколад та трохи молока. Нагрівайте суміш, поки шоколад повністю не розтопиться, а потім повільно додавайте його до попередньо приготовленої склянки молока. Завершіть приготування дрібкою солі та екстрактом ванілі. Добре перемішайте. Загадайте бажання, вдихніть насичений шоколадний аромат і насолоджуйтесь!

23-59