Легкість калорій: як приготувати японський десерт “Дощова крапля”

Легкість калорій: як приготувати японський десерт “Дощова крапля”

Судячи з того, що навіть зірки на карантині знайшли час для кулінарії, більшість з вас вже шукає способи зупинитись поглинати домашню здобу, від наслідків якої стає все важче рятуватись онлайн-тренуваннями. Тому сьогодні ми пропонуємо ознайомитись з популярним японським десертом, ідеальним для кулінарних експериментів у нагальному режимі. По-перше, він радує максимально простим рецептом, по-друге, обіцяє не додавати багато калорій до денної норми, а по-третє, він виглядає чарівно у стрічці інстаграму. 

Що це таке? 

Легкість калорій: як приготувати японський десерт "Дощова крапля" 1

Торт “Дощова крапля” в Японії відомий під назвою “Mizu Shingen Mochi”. Його батьківщиною є префектура Яманасі, де розташований магазин солодощів, який першим почав пропонувати десерт, схожий на велетенську краплю дощу. Насправді, цей десерт виготовляється з води та порошку агар-агар та за консистенцією схожий на желе. 

Легкість калорій: як приготувати японський десерт "Дощова крапля" 2

У магазині, де ласощі з’явилися вперше, “Дощова крапля” мала коротку тривалість життя – торт міг простояти усього 30 хвилин, а потім безслідно танув. Місцеві мешканці порівнювали його з прекрасними квітами, які в тамтешніх садах також в’януть швидше за популярні рослини. І саме ця властивість солодощів додавала їм ще більшого ажіотажу – адже десерт потрібно з’їсти якомога швидше після подачі, і його неможливо спакувати з собою. 

Три речі, які потрібно знати перед приготуванням торта

Легкість калорій: як приготувати японський десерт "Дощова крапля" 3

1. Потрібно ретельно обрати якісний порошок агар-агар – рослинний замінник желатину. Його отримують шляхом вилучення екстракту з бурих і червоних водоростей, що ростуть у Тихому океані, Білому і Чорному морі. У водному розчині агар-агар отримує щільну желейну текстуру, тому часто використовується в кулінарії. 

2. Другим важливим інгредієнтом у десерті є вода. Використовуйте мінеральну негазовану воду, а не просту кип’ячену. 

3. Дотримуйтесь точного рецепта та правильного співвідношення води та агару, ця умова дуже важлива для форми тістечка. 

Що ще потрібно

Легкість калорій: як приготувати японський десерт "Дощова крапля" 4

Серед інших важливих елементів подачі – кінако – соєве борошно. Кінако – японський суперфуд, чудовий білок на рослинній основі. Він відомий своїм антиейдж-ефектом, тому в Японії, де жінки вражають своєю вічною молодістю, він популярний у багатьох стравах, його додають навіть у йогурт на сніданок. Крім того, кінако має ніжний смак, горіховий аромат та здатність універсально поєднуватись з іншими продуктами. 

Легкість калорій: як приготувати японський десерт "Дощова крапля" 5

В оригінальному рецепті присутній ще один інгредієнт – куроміцу. Це коричневий цукровий сироп, виготовлений із чорного цукру, виробленого на острові Окінава. Оскільки сама “Дощова крапля” дуже нейтральна, саме цукровий сироп надає десерту насиченого солодкого смаку. Але з тим, як рецепт почав ширитись світом, куроміцу все частіше почали заміняти альтернативами. Наприклад, кленовим сиропом, медом чи рідким джемом. 

Як приготувати

Легкість калорій: як приготувати японський десерт "Дощова крапля" 6

Попри оригінальність десерту, який з топінгом містить не більше 50 калорій, найприємніше, чим він привертає увагу – це легкістю приготування та мінімум інгредієнтів. Так, все що вам потрібно, аби почастувати сім’ю на карантині вишуканим десертом – це 250 мл мінеральної води, 1 чайна ложка порошку агар-агар, 1 чайна ложка соєвого борошна та 1 чайна ложка кленового (або іншого) сиропу. 

Легкість калорій: як приготувати японський десерт "Дощова крапля" 7

Агар-агар потрібно розвести з мінеральною водою та поставити на невеликий вогонь. Помішуючи, довести до кипіння та потримати ще хвилин 5 на вогні. Отриману суміш слід перелити в округлу ємність – це може бути силіконова форма, форма для льоду чи просто глибока вазочка – та поставити в холодильник. Соєве борошно підсмажити до золотистого відтінку. Подавати на тарілці з борошном та кленовим сиропом. 

Легкість калорій: як приготувати японський десерт "Дощова крапля" 8

Насолоджуйтесь кришталево чистим смаком та безперечною формою.  

23-59