Круафля (croiffle): трендовий десерт-гібрид, який легко приготувати вдома

Круафля (croiffle): трендовий десерт-гібрид, який легко приготувати вдома

Якщо ви вже встигли засумувати на локдауні за ароматними круасанами в улюбленій кав’ярні, у нас для вас хороша новина – фуд-винахідники знайшли новий вид випічки, який легко приготувати вдома (навіть тим, хто готувати зовсім не вміє!). Мова йде про круафлю. Розповідаємо, що це за смаколик та чому він став новим гастрономічним трендом у соцмережах. 

Круафля (croiffle): трендовий десерт-гібрид, який легко приготувати вдома 1

Що таке “круафля”

Пам’ятаєте, минулої весни ми розповідали вам про суші-запіканку – страву, яка поєднує у собі два різних продукта? Так от, завзяті фуді не зупиняються на експериментах, і круафля – це також гібрид: майстерне поєднання круасану та бельгійської вафлі, від якого слинка особисто у нас починає котитись вже на етапі написання цих рядків. 

Круафля (croiffle): трендовий десерт-гібрид, який легко приготувати вдома 2

З чого все почалося 

Взагалі, поєднувати два десерти в один – ідея не надто нова. Ще у 2015 гастрономічний світ сколихнули кронати (гібрид круасанів та донатсів) та доннолі (гібрид донатсів та каннолі – вафельних трубочок з начинкою). Але за кілька років “гібридна перепічка” втратила свій вау-ефект, поки… в 2020-му світ не зачинив в домівках тотальний карантин. Час для кулінарних експериментів раптом звільнився, а зачинені заклади харчування спонукали на те, аби спробувати приготувати смачні ароматні десерти своїми руками. 

Круафля (croiffle): трендовий десерт-гібрид, який легко приготувати вдома 3

Заснування чудернацького фуд-тренду приписують Південній Кореї. Там їх не важко знайти серед пропозицій локальної вуличної їжі. Хоча офіційно десерт з назвою “круафля”, запатентований як торгова марка, почала представляти в  своєму меню мережа нью-йоркських кав’ярень Godiva Café. 

Подейкують, що саме там народилась любов фуд-блогерів до випічки з м’якого листкового тіста, як в круасані та хрусткої румяної скоринки з відповідним рельєфом, як у вафлі. Не дивно, що гурмани швидко підхопили тренд і почали відтворювати його в домашніх умовах, експериментуючи з варіантами приготування та власне рецептами. 

Круафля (croiffle): трендовий десерт-гібрид, який легко приготувати вдома 4

Хоча за основу вони беруть константу – вже готові до випічки круасани у замороженому вигляді, які потрібно дефростувати та запекти. Але замість запікання в духовці вони їх готують у домашній вафельниці, аби отримати вдвічі апетитнішу круафлю. Звісно, більш просунуті кулінарні гуру можуть приготувати круасани з тіста власного рецепту самостійно. 

Якщо ви хочете повторити цей кондитерський шедевр із категорії “простіше простого”, то ось що вам потрібно замовити: 

Крафтовий круасан 

Круафля (croiffle): трендовий десерт-гібрид, який легко приготувати вдома 5

Де замовити: vova.ua

Вафельниця 

Круафля (croiffle): трендовий десерт-гібрид, який легко приготувати вдома 6

Де замовити: rozetka.com.ua

Далі ви вже можете фантазувати, як дозволяє кулінарний досвід та смакові вподобання. Деякі кухарі прикрашають круафлю топінгом, а от у вищезазначеному кафе Godiva Café круафлю подають у форматі сендвічу, з різними начинками – солодкими чи солоними – “запечатаними” всередині тіста.

Круафля (croiffle): трендовий десерт-гібрид, який легко приготувати вдома 7

Спробуйте доповнити вашу круафлю шоколадом чи вершками, горіховою пастою чи згущеним молоком. Прикрасьте десерт морозивом, цукровою пудрою, цукатами або ж свіжими фруктами та ягодами. Любителі солоненького можуть поекспериментувати з різними видами сиру, шинкою, лососем та ікрою, зеленню та дрібно нарізаними овочами, а також хумусом та улюбленими соусами – від тартару до песто. Дивіться у відео кілька наочних прикладів для натхнення. 

Всього кілька хвилин – і казково смачний сніданок для всієї родини готовий. Як пишуть користувачі соцмереж, які вже опанували приготування випічки, навіть наймолодші члени родини просто у захваті від смаку та аромату! 

Зізнайтесь, вам вже закортіло скуштувати круафлю?

View Results

Loading ... Loading ...

23-59