Кава з сюрпризом: 7 способів приготувати напій в домашніх умовах

Кава з сюрпризом: 7 способів приготувати напій в домашніх умовах

За час карантину дуже важко зберегти продуктивність, якщо вам потрібно працювати з дому. Тому в нових умовах кава стала ще більш необхідною складовою, аніж була раніше – вона тепер єдиний ковток бадьорості у неволі. Аби смак улюбленого напою не набрид, гурмани радять спробувати додавати до нього найнесподіваніші інгредієнти і окрім нових смаків, отримати порцію корисних бонусів. 

Кава з лимоном

Кава з сюрпризом: 7 способів приготувати напій в домашніх умовах 1

Хтось любить почати ранок з кави, а хтось – зі склянки води з лимоном. Тепер останні тренди у соцмережах дозволяють поєднати ці два напої. Комусь така композиція видається дивною, але поціновувачі нового смаку стверджують, що кава з лимоном допомагає позутися кількох зайвих кілограмів завдяки тому, що лимонний сік стимулює швидкість обміну речовин в організмі. Самі по собі і кава, і лимон включають велику дозу антиоксидантів та інших корисних речовин, які допомагають організму боротися з хворобами – від захисту печінки до запобігання депресії. Для того, аби випробувати пікантний напій на собі, зазначте, вам знадобиться зварена кава, цукор та шматочки лимону або лайму. Такий незвичайний смак, до речі, вважається кавовим еквівалентом текіли. А рецепт його пригот ування має іспанські корені. Змішайте каву з цукром. Додайте соду, трохи холодної води, корицю і сік лайма. А якщо ви хочете чогось “запаморочливого”, додайте до кави джин, віскі чи ром та трохи подрібненого льоду.

Кава з каєнським перцем 

Кава з сюрпризом: 7 способів приготувати напій в домашніх умовах 2

Ви напевно звикли додавати до кави корицю, але сьогодні просто спробуйте зробити чашку кави пікантнішою, додавши до неї мексиканських ноток у вигляді молотого каєнського перцю. Його властивості покращувати травлення та допомагати засвоїти важку їжу стануть у нагоді після святкового великоднього столу та й загалом в умовах неможливості вийти на прогулянку після ситного обіду. Окрім того, кава з каєнським перцем миттєво зігріває, що також, погодьтесь, буде не зайвим у теперішніх погодних умовах. Невеличкої щіпки перцю буде досить, щоб зробити улюблений напій невпізнанним!

Кава з апельсиновою цедрою 

Кава з сюрпризом: 7 способів приготувати напій в домашніх умовах 3

Ароматна кава з апельсиновою цедрою відома в Італії під вишуканою назвою “кава Борджиа”. Не важко здогадатись, що назву напій отримав на честь сумнозвісного іспано-італійського сімейства, що панувало в Італії наприкінці 1400-х. Родина проживала у розкішному маєтку у Валенсії, регіоні, що славиться своїми винятковими садами з помаранчевими деревами. Саме тому окрасою напою є цитрусове оздоблення з апельсинової цедри. Знавці стверджують, що “кава Борджиа” має не лише особливу рецептуру, але й спеціальний ритуал, вона потребує повільного та вдумливого споживання. Тому радять припасти її рецепт для лінивого вихідного дня. Як ви розумієте, зараз ідеальний час для приготування “Борджиа”. Отже, запам’ятовуйте рецепт. Для початку розтопіть 20 г гіркого шоколаду на водяній бані або в мікрохвильовці, після чого налийте в підігріту чашку. За допомогою міксера або блендера збийте 30 мл вершків 20-23% жирності, змішаних з чайною ложкою цукрової пудри до появи щільної піни. Зваріть порцію еспресо і перемішайте в чашці з шоколадом. Залишається тільки додати у напій збиті вершки, 1 столову ложку тертої апельсинової цедри і вирушити в уявну подорож старою Італією.

Кава с вершковим маслом 

Кава з сюрпризом: 7 способів приготувати напій в домашніх умовах 4

Ще один несподіваний інгредієнт, який може відкрити для вас смак кави по-новому – це вершкове масло. Так-так, не дивуйтесь, але саме вершкове масло надає не лише надзвичайно м’який та ніжний смак, але й, як запевняють адепти напою, забезпечує потужну порцію енергії та допомагає у контролі ваги. За рахунок калорійності “маслатте” – як називають каву з маслом, забезпечує відчуття ситості аж на 6 годин, вберігаючи від переїдання. Тому якщо ви вже повправлялись у приготуванні кулінарних шедеврів, беріться до кави. Пропонуємо такий рецепт: 1 чашку звареної кави перемішати в блендері з 1 чайною ложкою вершкового масла і 1 столовою ложкою кокосової олії. Не вимикайте блендер до появи піни.

Кава з ягодами 

Кава з сюрпризом: 7 способів приготувати напій в домашніх умовах 5

Якщо ви вже вдосталь продегустували різноманітну випічку на карантині, радимо спробувати альтернативний десерт – каву з ягодами. Свіжість та кислуватий присмак ягід перенесе вас хоч на кілька хвилин у літо. В класичному рецепті ягоди готуються окремо і не змішуються з напоєм. Для гастрономічного експерименту вам знадобиться 200 мл свіжозвареної кави. Заздалегідь приготуйте 50 мл вершків або нежирної сметани. Знадобиться також сік або ягідне пюре. Якщо в хід йдуть свіжі ягоди, тоді їх протирають через ситечко, якщо з морозилки, то їх потрібно попередньо розморозити, поки вони випустять сік. До них додають цукор за бажанням, а щоб маса вийшла більш повітряною – цукрову пудру. Вершки або сметану слід збити із соком ягід до отримання однорідної маси. Кавовий напій подають в гарячому вигляді, виклавши зверху пишну ягідно-вершкову корону.

Кава з яєчним жовтком 

Кава з сюрпризом: 7 способів приготувати напій в домашніх умовах 6

Ще один спосіб приготувати не просто смачну каву, але й поживну – створити дует кави з яєчним жовтком. Такий напій став популярний у В’єтнамі з середини 20-го століття. Для того, щоб приготувати напій у домашніх умовах, знадобляться наступні інгредієнти: кава, молоко, цукровий пісок і жовток яйця. У підігріте молоко необхідно додати жовток і збити його. Далі в заздалегідь зварену каву додається ця суміш. За смаком можна додати цукровий пісок.

Кава з чаєм 

Кава з сюрпризом: 7 способів приготувати напій в домашніх умовах 7

Ось ще один приклад того, що інколи непоєднуване дуже навіть чудово поєднується. В деяких регіонах Азії, таких як Гонконг і Малайзія, чай і кава подається у процентному співвідношенні 70% до 30%. До напою можуть додаватись молоко та підсолоджувачі. Для приготування в домашніх умовах необхідно змішати всі інгредієнти між собою і перемішати. Подавати можна як гарячим, так і кімнатної температури. Для естетичних штрихів та неповторного аромату використовують шоколадну крихту, вершки та корицю. Перш ніж категорично відмовлятися від такого варіанту напою, просто спробуйте. Можливо, вам більше не доведеться обирати між чаєм та кавою.  

23-59