Відома на весь світ компанія тепер вчить всіх економити не тільки житловий простір, а й продукти харчування. Днями канадський філіал IKEA оголосив про випуск особливої книги рецептів, в якій йдеться про страви, що можна приготувати із залишків їжі.
Нова кулінарна книга називається The Scraps Book і складається із 214 сторінок, де детально розписано, як можна використовувати продукти, що залишились після приготування інших страв.
У вступі до книги йдеться про те, що щорічно в Канаді витрачається приблизно 2,2 мільйона тонн продуктів харчування, а 63% з них потрапляють у смітники. До створення книги IKEA залучили 10 шеф-кухарів, які вигадали 50 унікальних рецептів.

Наприклад, з книги можна дізнатись, як приготувати варення з цедри кавуна, торти з овочевими обрізками або креветки з банановою шкіркою.
Завантажити книгу рецептів можна за посиланням.