fbpx

Гарячі смузі: 5 трендових рецептів для здоров’я та настрою

Гарячі смузі: 5 трендових рецептів для здоров’я та настрою

Коли усі зимові свята далеко позаду і стрибки температури за вікном вже не компенсуються красивою ілюмінацією, подарунками та новорічними ярмарками з глінтвейном, починаєш нестерпно скучати за теплою порою. За легким одягом, йогою в парку чи посиденьками на відкритих терасах кафе зі смузі. Адже кому вони потрібні, ті смузі, коли за вікном -10 ℃? 

Гарячі смузі: 5 трендових рецептів для здоров’я та настрою 1

Вочевидь, для тих, хто не уявляє свого життя без густої вітамінної «бомби» і придумали новий гастрономічний тренд – гарячий смузі. Це прекрасний спосіб споживати фрукти і овочі впродовж цілого року, укріпити організм та злегка стимулювати імунну систему. 

Для теплих смузі обирайте продукти, доступні в холодну пору року або заморожені, які знайдете в себе в морозилці. Нагрівайте збитий у блендері мікс в мікрохвильовці чи на водяній бані. Одразу зазначимо, головне тут – не перегріти напій. Інакше ризикуєте споживати зранку не коктейль, а суп. Теж непогано, але точно не те, чим розраховуєш почати день. І мало не забули, не шкодуйте прянощів. Спеції в гарячих смузі стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту, покращують кровообіг, мають бактерицидну та протизапальну дію, а ще просто додають відчуття якогось затишку та теплоти. 

Гарячий гарбузовий смузі

Гарячі смузі: 5 трендових рецептів для здоров’я та настрою 2
  • 1/3 склянки гарбузового пюре
  • 150 мл рослинного молока (мигдалевого чи вівсяного)
  • 4-5 фініків без кісточки 
  • ½ чайної ложки кориці
  • кілька горіхів пекан 

Цей рецепт, мабуть, найбільш заморочливий з усіх запропонованих нами, адже для нього один з інгредієнтів доведеться приготувати заздалегідь. Проте нічого складного. Запечіть порізаний гарбуз солодких сортів (наприклад, хокайдо) до м’якого і перебийте блендером до стану пюре. Подрібніть в тому ж блендері фініки. Додайте підігріте молоко та корицю. Прикрасьте подрібненими горішками пекан. 

Теплий яблучний смузі

Гарячі смузі: 5 трендових рецептів для здоров’я та настрою 3
  • 1/4 склянки гарячої води
  • 2 столові ложки вівсяних пластівців
  • 2 фіники без кісточки
  • 1 чашка свіжого шпинату
  • 1 склянка рослинного молока
  • 1 яблуко 
  • 1 чайна ложка кориці
  • дрібка меленого мускатного горіха

Якщо бути зовсім точними, то скоріше яблучно-шпинатний смузі. А отже про користь зайвий раз не треба нагадувати. Налийте в блендер гарячу воду, додайте вівсяні пластівці та фініки, дайте постояти 10 хвилин. Додайте решту інгредієнтів, перебийте в блендері. 

Гарячий смузі з апельсину та моркви 

Гарячі смузі: 5 трендових рецептів для здоров’я та настрою 4
  • 1 великий апельсин
  • 1 велика морква
  • 1 чайна ложка тертого імбиру 
  • Сік ½ лимона 
  • 1 столова ложка меду 
  • 200 мл гарячої води 

Відтисніть сік з апельсину. Додайте його в блендер з морквою, імбиром, соком лимона. Пюруйте до стану густої каші, наприкінці додайте гарячу воду та мед. Подейкують, що поєднання помаранчів, моркви та імбиру піднімає з постелі набагато краще, аніж будильник і кава. Перевіримо? 

Зимовий ягідний смузі

Гарячі смузі: 5 трендових рецептів для здоров’я та настрою 5
  • 75 г будь-яких ягід на ваш вибір
  • 1 банан
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • 1 чайна ложка меду чи фінікового сиропу 

Якщо ваш внутрішній Плюшкін завбачливо наморозив ще влітку трохи ягід, саме час використовувати «стратегічні запаси». Полуниця, чорниця, лохина, ожина, малина, шовковиця, порічки чи практично «культові» годжі – в хід піде абсолютно все. Помістіть всі компоненти в блендер, збийте їх, перемістіть суміш в каструльку і трохи підігрійте її. 

Теплий смузі з авокадо та чорниці

Гарячі смузі: 5 трендових рецептів для здоров’я та настрою 6
  • ½ авокадо 
  • ½ груші 
  • 50 г шпинату 
  • 60 г чорниці 
  • 60 г мигдалю 
  • 1 склянка води 

Звучить… ну, скажімо, як мінімум інтригуюче. Авокадо, груша, шпинат і ягоди? Чому б ні, варто хоча б спробувати. А там дивись рука вже й сама потягнеться за таким поживним сніданком. Схема приготування традиційна – перебиваємо усі інгредієнти в блендері впродовж 1 хвилини. Розбавляємо склянкою теплої води. 

Читай нас в Google News
Підписатися
23-59