fbpx

Друге життя шампанського: 6 рецептів, якщо пляшка наполовину повна

Друге життя шампанського: 6 рецептів, якщо пляшка наполовину повна

Написати бажання, спалити його та запити келихом шампанського – маст ду на Новий Рік. Але як дотриматися логіки відповідального споживання та не купувати пляшку лише задля одного бокалу? Маємо ідеї, які не тільки допоможуть використати усе шампанське, але й розкриють увесь його потенціал.

Відкрите шампанське за декілька годин позбавляється найголовнішої особливості, яку світ так любить – бульбашок. Втім, це не означає, що тепер цей напій не можна пити. Професійні кухарі згодні з тим, що ігристе вино без своєї «ігристості» може бути не надто смачним. Але в той же час, вони можуть запропонувати більше 100 цікавих рецептів, у яких шампанське чи не найголовніше. 

Наприклад, ви можете влити трохи ігристого вина на сковороду, аби розтопити вершкове масло або ж для створення деглазурованого соусу. Але це все деталі. Про найкращі страви, де шампанське – ключ до смаку, читайте далі.  

Для сімейної вечері: курка в шампанському

Друге життя шампанського: 6 рецептів, якщо пляшка наполовину повна 1

Це не ще один рецепт, в якому м’ясо готують у вині. Тут все значно цікавіше та неочікуваніше. По-перше, це французький рецепт, а французи, як ми знаємо, ще ті гурмани та любителі випити. По-друге, у шампанського є козир у рукаві: воно робить м’ясо курки надзвичайно м’яким та ніжним. І обов’язково додайте декілька гілочок естрагону, який у поєднанні з ігристим виводить смаки на новий рівень. 

Рецепт: cafedelites.com

Для святкування з подругами: запечений брі з шампанським желе

Друге життя шампанського: 6 рецептів, якщо пляшка наполовину повна 2

Сир брі – унікальний, адже поєднується із багатьма смаками. І от із шампанським його можна не просто їсти шматочками, але й створити нові цікаві структури. Охолоджене желе надає освіжаючого ефекту брі, який ви тільки-но дістанете з печі. 

Рецепт: boulderlocavore.com

Для тих, кому за кермо: сорбет з шампанського

Друге життя шампанського: 6 рецептів, якщо пляшка наполовину повна 3

Чистісінька правда – це чудовий варіант і шампанське спробувати, і не сп’яніти. Головний секрет в тому, що спершу ігристе необхідно прокип’ятити: завдяки цьому алкоголь випаровується, а сорбет краще замерзає.  Це рецепт з невеличким ускладненням, адже для ідеального сорбету необхідна машинка для морозива. Але запевняємо, рецепт того вартий. 

Рецепт: www.simplyrecipes.com

Для святкового сніданку: яйця Бенедикст з ігристим голландезом 

Друге життя шампанського: 6 рецептів, якщо пляшка наполовину повна 4

Цей рецепт вигадав шеф провідного канадського ресторану Perch. Це було виявом експериментаторства, коли зранку після святкувань не хочеться готувати щось складне. Тож усе, що треба – це в класичному рецепті голландезу замінити оцет на шампанське. Шеф стверджує, що завдяки цьому яйця Бенедикт стають ідеальними. 

Рецепт: tandysinclair.com

Для великої вечірки: фрукти в шампанському

Друге життя шампанського: 6 рецептів, якщо пляшка наполовину повна 5

На випадок, коли чекаєте у гості велику компанію, здивуйте гостей цікавою подачею. Покладіть на дно бокалів кілька ягід та фруктів: шматочки груші, яблук, кілька дольок мандаринів, трошки лохини та залийте по вінця шампанським. Що довше часу пройде, тим насиченішого аромату набуде вино. Якщо ж кілька бокалів так і не знайшли власників – залиште фрукти в оригінальному «маринаді» до ранку – потім ви їх можете викласти на панкейки або ж з’їсти з гранолою.

Рецепт: abeautifulmess.com

Для дітей: бразильські цукерки бригадейро

Друге життя шампанського: 6 рецептів, якщо пляшка наполовину повна 6

Це наче тістечко «Картопля» з шоколаду, згущеного молока та масла однак від заокеанських шефів. Шампанське виступає скоріше інгредієнтом, який чарівно впливає на текстуру, трошки видозмінює смак та створює відчуття щастя. Від цих цукерок не сп’яніти, тож і діти, і батьки будуть вдоволені.

Рецепт: www.oliviascuisine.com

Читай нас в Google News
Підписатися
23-59