Час спробувати: екзотичні перці

Час спробувати: екзотичні перці

Якщо ви хочете урізноманітнити прісні будні, додати яскравих фарб та гострих відчуттів, ми радимо почати з перців в меню. Окрім того, що перець надзвичайно корисний – для кровообігу, травної системи, в якості знеболюючого та антиоксиданту, цей овоч може подарувати вам таку ж дозу екстриму, як стрибок з парашутом чи крутий спуск на сноуборді. Принаймні, відчуття в організмі будуть схожими: ейфорія, шалене серцебиття та заряд енергії. І це все після одного шматочка екзотичного перцю. Втім, майте на увазі, що екзотичний – не завжди дорівнює гострий. Проте він однозначно цікавий на смак.


Аби ви не загубилися у вирі пікантних смаків та дійсно спробували найцікавіше, ми знайшли декілька найнезвичайніших перців. Вони різні на смак (якщо вам вдасться його відчути), відмінні за формою, а й іноді мають доволі романтичні назви. Пам’ятайте головне: під час таких гострих експериментів – молоко ваш друг!

Чильтепін

Час спробувати: екзотичні перці 1

Невеличкі округлі яскраві плоди лише зовні виглядають невинно. На смак вони – просто вогонь, у всіх розуміннях цього слова. Більше того, властивості цього овоча настільки потужні, що перець чильтепін використовують не лише для гостроти страв, а й у медицині для знеболювання.


Оскільки батьківщина цього перцю Америка, то варто спробувати з ним традиційну мексиканську кухню. Класична сальса з чильтепіном набуває незвичного копченого аромату.

Золотий кайєнський перець

Час спробувати: екзотичні перці 2

Від звичайного червоного, золотий кайєнський перець відрізняється не тільки кольором. Він має більш виражений смак та містить багато вітаміну А та С. Тому якщо ви не знаєте, як прогнати сплячку посеред робочого дня, а кава вже не допомагає, спробуйте приправити обід кайєнським перцем. Заряд бадьорості гарантований!

Найкраще золотий кайєнський перець поєднувати із фруктами. Наприклад, варення з ананасів, манго та золотого перцю стане ідеальним доповненням до полудневого чаю.

Пташине око

Час спробувати: екзотичні перці 3

Згодні, звучить моторошно. Але нехай “триллерська” назва спеції вас не лякає. Невеличкі перчики достатньо пекучі, втім ви легко можете відчути їх смак, подібний до м’яса. Тому не дивно, що у в’єтнамській чи тайській кухні саме цей перець найчастіше використовують для каррі або подають до свинини.


Якщо ви не веган, радимо поєднати пташине око із десертом пташине молоко. Наче пазл, ці дві назви ідеально доповнюють одне одного і створюють вибух смаку палкіший за будь-який поцілунок.

Корона єпископа

Час спробувати: екзотичні перці 4

Іноді цей перець також порівнюють із капелюхом джокера або ж з різдвяним дзвоном. Такі кінематографічні аналогії викликає дивна форма перцю, яка нагадує що завгодно, окрім їстівного овоча. Однак деякі його різновиди поєднують пекучість з солодким смаком, та ще й з фруктовими ароматними нотами. Тож цю корону єпископа можна додавати до звичайних салатів. Або замінити посуд і здивувати формою подачі.

Аджі панса

Час спробувати: екзотичні перці 5

Зовсім негострий перець родом з Перу. Там зазвичай його висушують чи зав’ялюють, як помідори, адже свіжий та фруктовий аромат перцю найкраще розкривається після тривалого впливу тепла. Тож ви можете спробувати замінити цим перцем звичні сухофрукти. Звісно, не варто варити з них компот, однак варення чи конфітюр з секретним інгредієнтом точно здивує ваших близьких. Також аджі панса підійде у якості нового смаку перекуса – просто додайте його до сендвіча.

23-59